Mina gränser betydde ingenting, bara hans njutning

Jag fastnade i hans grepp när jag var 13 år. Vi blev tillsammans när vi var 15 år efter tre års destruktiv vänskapsrelation. Såhär i efterhand så ringde alla varningsklockor kring honom. Men om man redan är trasig och alltid haft destruktiva relationer i sitt liv ser man inte det på samma sätt. Det onormala blir det trygga om hela livet sett ut så. Så jag föll för honom, trots att han alltid behandlat mig illa. När man är trasig själv och ingen lagar en, så vill man rädda och laga alla andra. När man alltid letar efter någon att rädda stöter man oftast på destruktiva personer som inte är kapabla att ha en sund relation. Det är ett mönster jag idag brutit, men i 20 år drogs jag till människor som inte var bra för mig för att det var det enda jag visste.

Det var under våra nästan fyra år tillsammans aldrig bra. Det började inte heller bra och blev värre. Utan det började halvdåligt, blev snabbt väldigt illa och sedan stegvis värre tills jag tillslut tog mig därifrån. När vi varit tillsammans i knappt två veckor våldtog han mig första gången. Sedan följde 3,5 år med psykisk misshandel, hjärntvätt och sexuella övergrepp.

Jag skulle alltid kompensera för att jag inte kunde ha sex. Jag fick alltid höra att han minsann var med mig TROTS att jag var sjuk. Jag var alltid i alla lägen i underläge. Alltid den som skulle säga förlåt fast jag inte gjort fel. Han skrek sällan. Han slog inte. Han ignorerade mig istället, ofta i flera dygn, tills jag kom krypandes och bad om ursäkt för något jag inte gjort. En gång låg han med ryggen vänd mot mig i sängen och jag satt på sängkanten och grät. I fyra timmar. Tillslut ringer jag min mamma och ber henne hämta mig. Han rör inte på sig en millimeter, bara ignorerar. Jag åker därifrån och han ignorerar mig i flera dygn. Så gjorde han ofta. Åkte iväg och bara stängde av. Sen när han kom tillbaka fick jag aldrig ta upp det som hänt, för då hotade han med att dra igen och göra samma sak. Jag såg inte mitt värde över huvud taget, han hade intalat mig att ingen ville ha mig och att jag skulle vara ensam utan honom. Eftersom jag inte kunde ha sex. Men det var han som var orsaken till det. Eftersom att sex med honom aldrig var sex utan nästan alltid övergrepp. Eftersom jag nästan varje gång låg och grät och bara härdade ut tills han kom så jag skulle få vara ifred. Så jag skulle slippa göra andra sexuella handlingar för honom som jag inte ville. Mina gränser betydde ingenting, bara hans njutning.

Jag kom därifrån i November 2011. I Mars 2011 hade jag bestämt mig, samlat mod och skulle göra slut. Sjuka timmar där han vrålar, skriker, hotar, bönar och ber slutar med att jag tar tillbaka det. Dagen efter frågar han om vi ska förlova oss. Jag ville inte. Men han säger att om jag inte vill det så är det för att jag tänker lämna honom, och det hade jag sagt att jag inte skulle. Jag hade inget val. Så vi förlovade oss. Han påminde mig flera gånger om dagen att nu när vi var förlovade kunde jag inte lämna honom. Jag får lite panik och påpekar att jag visst kan det, och då börjar förhören om jag ska lämna honom. Några månader senare köper han en lägenhet och vi ska flytta ihop. Jag vill verkligen inte. Jag bodde där i knappt en månad. Den månaden hann han med både det ena och det andra. När jag väl lämnar får jag sms där han skriver att han byggt en kopia av mig med mina kläder i sängen. Smsen kommer väldigt tätt, i varannat sms ber han om att få mig tillbaka och i varannat sms hatar han mig och skriver sjuka saker.

Han slutade trakassera mig ganska snabbt, tack och lov. Jag tar med en kompis och åker dit när jag vet att han jobbar för att packa mina saker. När vi kommer in står två sopsäckar med alla mina grejer nerslängda innanför dörren. Jag tar mina jävla påsar och har aldrig ens tittat tillbaka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s